MN

Significante kostenbesparing met OIS oplossing
MN is een uitvoeringsorganisatie op het gebied van pensioenen, bestuursondersteuning en vermogensbeheer. In de database zitten meer dan 2 miljoen deelnemers, het beheerd vermogen bedraagt 76 miljard (2011) en er werken 1000 medewerkers. Na ABP en PGGM is MN de grootste pensioenuitvoerder. De afdeling Document Services binnen MN verwerkt jaarlijks ruim 350.000 documenten. Met het project Klant-op-1 (2002) stelt MN zich ten doel haar klantbeheer te optimaliseren. Hiervoor moeten de huidige ICT systemen aangepast en vernieuwd worden. MN implementeert in 2002 de OIS oplossing. Met dit nieuwe systeem heeft MN haar bedrijfsprocessen beter beheersbaar en bestuurbaar gemaakt. Alle klantinformatie is overal en direct beschikbaar. Dit heeft gezorgd voor een grotere efficiency op de werkvloer en een optimaal klantcontact.

De resultaten

  • Klantdossiers direct toegankelijk vanaf elke werkplek.
  • Beter inzicht medewerkers in zaak en werkzaamheden.
  • Structurele jaarlijkse kostenbesparingen van 10-15% op totale proces.

De oplossing
Mn Services verwerkt een administratieve hoofdstroom van 350.000 documenten per jaar. Via de OIS oplossing gaan deze documenten gedigitaliseerd een workflow in en worden beschikbaar voor verwerking via de computerschermen. Alle documenten worden bij binnenkomst gescand en vervolgens gekoppeld aan het desbetreffende proces. Sortering vindt plaats op type proces zodat medewerkers van dat proces direct het document kunnen behandelen. Zo ontstaan batches die per dag worden gescand en automatisch in de workflow terechtkomen. Ook de archivering vindt direct plaats bij ontvangst zodat een gedigitaliseerd document na ontvangst voor iedereen in de organisatie zichtbaar is. OIS documentmanagement is gekoppeld aan Oracle Workflow en geïntegreerd met zowel EMC Center als met StreamServe. Het systeem heeft door de unieke schaalbaarheid een opslag capaciteit van enkele honderden Gigabytes tot enkele honderden Terabytes. Het maximum aantal documenten binnen een systeem bedraagt meer dan 4 miljard documenten. Het aantal gebruikers kan uiteenlopen van 1 tot enkele duizenden.

De implementatie
OIS biedt een standaard integrale aanpak van diensten ter ondersteuning van de OIS oplossing. Deze aanpak leidt tot een gegarandeerde implementatie en resulteert in een optimaal efficiënt werkproces.

Meer weten?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen van de OIS oplossing voor uw werkproces? Neem contact op met Edwin van Veen voor meer informatie via 070 – 319 26 24 of stuur een mail naar edwin.van.veen@ois.nl.